Pandemi ve Sonrası…

 

Pandemi hem bireyleri hem de kurumları çok farklı yönlerden etkiledi, öğretti, değişime zorladı. Hem profesyonel hem de özel yaşantımıza EVDEN ÇALIŞMA ve VUCA gibi kavramları kucağımıza bırakılmış bir bomba gibi getirdi koydu.

Bazı kurumlar ve bireyler hemen tepki verdi, insan kapitali yönetim stratejilerini değiştirdiler. Online dünyaya hemen ayak bastılar, sürecin dış faktörlerine ve potansiyel sonuçlarına karşı olası önlemler geliştirdiler. Bu sırada çalışanlarını da unutmadılar ve motivasyonlarını, performanslarını korumak adına çeşitli çalışmalar yaptılar.

Bazı kurumlar ise ya beklemede kaldı, ya hareketsizleşti veya geliştirdikleri yeni stratejilerin umdukları gibi işlemediğini gördü.

Bu süreç başlı başına bir DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM süreci. Hem bireyler adına hem de kurumlar adına BELİRSİZLİK dolu bir dönüşüm ve değişim yönetimi süreç. İnsan Kapitalinin ve İnsan Kapitali Yönetim Stratejilerinin yarattığı farkın geri dönüşünün hemen alınacağı ve sonuçları ile hemen yüzleşileceği bir süreç.

Sistem Teorisi açısından konuyu ele alırsak, sistem veya alt sistemlerindeki en ufak bir değişim bütün sistemde kaos yaratır. Bugünlerde ise tüm sistemlerde değişim, yeni uyaranlar ve dönüşüm var. Kısacası sistemin kendisinde ve her alt parçasında ayrı bir kaos yaşanıyor. Bu durumu yönetmek kolay mı? Tabii ki zor, ancak çok basit dokunuşlarla fırsata ve gelişime de dönüştürebilecek bir durum.  Organizasyonel Davranış, İnsan Kapitalinde Değişim Yönetimi, çalışanların Motivasyonel İhtiyaçları ve Psikolojik Güvenlikleri gözetilerek yönetilen bir süreç aynı zamanda sürdürebilirliğin ve sağlıklı gelişimin de reçetesine dönüşebilir.

Siz Pandemi sonrası dönemi ve dönemin zorladığı değişimi nasıl yönetiyorsunuz? İnsan Kapitali Yönetim Stratejilerinizi nasıl kurguluyorsunuz? Kurgularınız çalışan ihtiyaçlarına ne kadar uygun? Ne kadar sürdürebilir? Kullandığınız yöntemler Organizasyonel Davranış bilimleriyle tutarlı mı? Ne kadar Bilimsel?

Birkman Metodu ile İnsan Kapitalinde Değişim Yönetimi stratejilerinizi uygulanabilir ve sürdürebilir kılmak isterseniz,  Pandemi dönemi ve sonrasına özel kurumsal indirimlerden yararlanmak için [email protected] adresinden bilgi talep edebilirsiniz.

 

 

No Comments

Post A Comment